U 2017. ubijen 81 novinar, povećan broj pretnji

Najveća svetska novinarska organizacija, Međunarodna federacija novinara (IFJ), saopštila je da je ove godine tokom obavljanja posla ubijen najmanje 81 novinar, a da su nasilje i uznemiravanje medijskog osoblja dosegli nove visine.
U 2017. ubijen 81 novinar, povećan broj pretnji
Foto: 021.rs
U svom godišnjem "Izveštaju o ubistvima" ta organizacija je navela da su novinari gubili živote u ciljanim ubistvima, eksplozijama bombi i u unakrsnoj vatri širom sveta.
 
Ove godine je u zatvoru bilo više od 250 novinara.
 
Broj mrtvih, od 29. decembra, najmanji je u deceniji i smanjen sa 93 u 2016. Najveći broj je ubijen u Meksiku, a dosta je stradalo u ratnim zonama Avganistana, Iraka i Sirije.
 
Predsednik organizacije Filip Lerut rekao je da iako manji broj smrti "predstavlja trend smanjenja, nasilje prema novinarima ostaje neprihvatljivo visoko".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet