Za Mamićem će biti raspisana i međunarodna poternica

Nakon što je protiv bivšeg čelnika i sadašnjeg savetnika FK Dinamo izdat nalog za hapšenje, osiječki Županijski sud je policiji dao nalog za raspisivanje domaće i međunarodne poternice, a za Mamićem će se raspisati i evropski nalog za hapšenje, rečeno je u tom sudu.
Potparol suda Miroslav Rožac kazao je da je Osiječko-baranjskoj policijskoj upravi sud dao nalog da se protiv Zdravka Mamića, koji je 6. juna nepravosnažno osuđen na šest i po godina zatvora, raspiše domaća, ali i međunarodna poternica, s obzirom da je dan pre izricanja presude otišao u BiH.
 
Dodao je da je policiji poslat i nalog za raspisivanje Evropskog naloga za hapšenje, ukoliko bi se okrivljeni zatekao u nekoj od zemalja članica EU.
 
Portparol Osiječko-baranjske policijske uprave Darijo Premec rekao je da će policija, nakon primanja, postupiti po sudskom nalogu i sprovesti mere koje je zatražio nadležni Županijski sud.
 
Zdravko Mamić je 6. juna neprasnažno proglašen krivim za optužbe o izvlačenju oko 116 miliona kuna iz FK Dinamo i osuđen na šest i po godina zatvora, njegov brat Zoran na 4 godine i 11 meseci, bivši "Dinamov" direktor Damir Vrbanović na 3 godine, a poreznik Milan Pernar na 4 godine i dva meseca zatvora.
  • Мунгос

    13.06.2018 20:08
    Ево нам драгоценог примера како могу правне тековине Европске Уније да буду и намештени судски процеси. Где судија не доноси пресуду, већ „добија пресуду“.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).