Učenici sa Floride prikupljaju potpise protiv oružja

Grupa učenika koji su preživeli pucnjavu u februaru na Floridi, započela je kampanju širom SAD s ciljem da prikupe potpise koji treba da dovedu do oštrijih zakona o posedovanju i nošenju oružja.
Učenici sa Floride prikupljaju potpise protiv oružja
Foto: Pixabay
Oni planiraju da naredna dva meseca obiđu više od 25 gradova.
 
U srednjoj školi u Parklandu na Floridi 14. februara bivši učenik ubio je 17 đaka i nastavnika.
 
Jedna od preživelih u tom masakru, Kira Simon, rekla je u petak uveče na skupu u Čikagu, koji je mahom okupio mlađe ljude, da je njihov glas važan u kampanji za donošenje oštrijih zakona o posedovanju i nošenju oružja.
 
Među poznatim licima koja su se pojavila na skupu bili su i američka glumica Dženifer Hadson, kompozitor i pevač Čens d Reper (Chance the Rapper) i frontmen grupe "Blek ajd pis" (Black Eyed Peas) will.i.am.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet