Tone brod u Jadranu, posada evakuisana

U jadranskom arhipelagu Jabuka dogodila se havarija na turskom teretnom brodu usled prodora vode u potpalublje, a prema poslednjim informacijama, deo posade je evakuisan, nema povređenih i nije uočeno onečišćenje mora.
Tone brod u Jadranu, posada evakuisana
Foto: Pixabay
Hrvatsko ministarstvo mora saopštilo je da je u kooordinaciji hrvatske i italijanske strane pokrenuta akcija spasavanja u kojoj je evakuisano osmoro članova posade. Kapetan turskog broda odlučio je da ostane s još četvoro članova posade na tonućem brodu, dok god to bude moguće, u pokušaju da spase brod.
 
Brod je dužine 85 metara sa 13 članova posade, od kojih je 11 državljana Turske i dva državljana Indije i plovi pod zastavom Turske.
 
Havarisani brod nalazi se u arhipelagu ostrva Jabuka, u Jabučkoj kotlini, 52 kilometra zapadno od ostrva Vis, u području koje delom izlazi iz hrvatskog teritorijalnog mora.
 
U saopštenju se ističe da na poziciji havarije trenutno nije uočeno zagađenje mora, ali se dodaje da je Uprava sigurnosti plovidbe Ministarstva mora pokrenula sve protokole u cilju sprečavanja i saniranja eventualnog onečišćenja budući da turski brod prevozi 3.000 metričnih tona sinter magnezita, a u brodskim skladištima ima oko 70 tona pogonskog goriva i maziva.
  • Мунгос

    17.06.2018 16:33
    Кажу да није примећено онечишћење мора.
    Немогуће, сигуран сам да се тамо неко унередио.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.