Austrija uvodi granične kontrole?

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc rekao je danas da će njegova zemlja ponovo uvesti kontrolu na granici s Italijom ako Nemačka počne da migrante sa svoje granice vraća u Austriju.
Kurc je za nemački Bild rekao da će njegova zemlja "učiniti sve da zaštiti svoje granice (...) uključujući i graničnu zaštitu na Breneru", jednom od glavnih graničnih prelaza između Italije i Austrije.
 
Kurcova izjava dolazi pred sutrašnji sastanak evropskih lidera koji žele da nađu zajednički jezik u rešavanju pitanja migranata koji stižu u Evropu. Taj problem izaziva sve veću političku krizu koja preti da podrije EU.
 
Nemačka kancelarka Angela Merkel se po tom pitanju sukobila s ministrom unutrašnjih poslova Horstom Zehoferom, koji je pretio da će početi da vraća migrante s granice ako kancelarka ne pronađe sveevropsko rešenje problema.
  • Frustrenko

    24.06.2018 01:06
    Sveti im se napamet petljanje u americke baljezgarije po africi, bliskom istoku itd. Polako klizimo u vreme oskudevanja resursima, zapravo sunovrat cijih posledica nismo ni svesni.
    Glupi pioni licemernog kapitala.

    U toliko se meni cini da ono sta cemo docekati kada konacno sazrimo u neku iole normalnu drzavu - nece biti ona EU koju smo zamisljali nego njena zla sestra.

    Uostalom zar je vise bitno. Imamo mi nase napredne vampire da nam sišu zivotnu energiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet