Duterte tvrdi da je Bog glup, Filipinci besni

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte nazvao je Boga "glupim", što je izazvalo bes stanovnika ove većinski katoličke zemlje.
Govoreći o priči o Adamu i Evi iz Starog zaveta i hrišćanskom konceptu praroditeljskog greha, Duterte se u govoru koji je prenosila televizija zapitao "ko je taj glupi Bog".
 
"Stvorite nešto savršeno i onda smislite događaj koji bi iskušavao i uništio ono što ste stvorili", rekao je nedavno Duterte, javio je BBC. On je zatim rekao da ne prihvata religiju u kojoj "niste ni rođeni, a nosite praroditeljski greh". "Kakva je to vera? Ne mogu to da prihvatim", poručio je predsednik Filipina. 
 
Duterte je poznat po šokantnim izjavama i direktnim napadima na rivale. Crkva i mnogi građani osudili su primedbe filipinskog predsednika na račun Boga. Biskup Arturo Bastes nazvao je predsednika "ludakom" i pozvao narod da se moli da se stavi tačka na "njegove bogohulne izjave i diktatorske tendencije". 
 
Kancelarija predsednika zvanično je saopštila da je Duterte, kada je govorio o Bogu, izrazio isključivo lična uverenja.
  • Tata Ikun

    27.06.2018 09:47
    @Kamo lepe sreće
    Nemaš ti moj prijatelju pojma o pravoslavnoj crkvi.
  • Hm

    27.06.2018 08:46
    Vernici će uvek da besne zbog nečeg što je tamo neko rekao. Nekako to ide ruku pod ruku sa verom i izvrsno se koristi za pokretanje velikih masa.
  • Kamo lepe sreće

    27.06.2018 07:47
    Kamo lepe sreće da naši političari imaju ovakav stav prema crkvi, pa sve i da su ludi...
    Barem bi se smanjio uticaj ovih crnomantijaša koji šire homofobiju, nacionalizam i svašta još nešto (ko će kucati taj spisak), a uz to su se uvukli u škole da malde od malih nogu truju...


    Knjige, knjige braćo, a ne zvona i praporci...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.