Ranjena kongresmenka počela da govori

Američka kongresmenka Gabrijela Gifords, kojoj je u pucnjavi pre mesec dana povređena glava, počela je da govori, što pokazuje veliki napredak u njenom oporavku.
Američka kongresmenka Gabrijela Gifords, kojoj je u pucnjavi pre mesec dana povređena glava, počela je da govori, što pokazuje veliki napredak u njenom oporavku.

Gifordsova svakog dana sve više govori, dok se oporavlja u rehabilitacionom centru u Hjustonu, a jedan od njenih prvih zahteva je bio za vreme doručka, kada je tražila tost, saopštio je njen portparol C. J. Karamargin.

Kongresmenku je napadač upucao u glavu sa male udaljenosti 8. januara, dok je držala javni skup u Tusonu, u Arizoni. U pucnjavi je ubijeno šest osoba, među kojima devetogodišnja devojčica i federalni sudija, a ranjeno 12.
Osumnjičeni napadač Džerad Li Lafner optužen je po tri tačke, uključujući pokušaj ubistva člana Kongresa. Sledeće sudsko saslušanje zakazano je za 9. mart. Istražitelji su u njegovoj kući našli koverat na kojem je bilo ispisano "Gifords", "Moj atentat" i "Planirao sam unapred", sa, kako je izgledalo, njegovim potpisom, prenose agencije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet