Gradonačelnica zabranila da zatvor prihvata uhapšene migrante

Zatvor u američkom gradu Atlanti neće više preuzimati migrante koje su uhapsile federalne vlasti, izjavila je gradonačenica Kejša Lans Botoms.
Gradonačelnica zabranila da zatvor prihvata uhapšene migrante
Foto: Pixabay
Ona je potpisala izvršnu naredbu zatvoru u Atlanti kojom zabranjuje prihvatanje uhapšenih od strane carinske i imigracione službe SAD. 
 
Gradonačelnica je objasnila da je to najbolji način da se demonstrira protivljenje administracije ovog grada sadašnjoj "nehumanoj" nacionalnoj imigracionoj politici. Do sada je zatvor primao ove uhapšene po sporazumu sa maršalskom službom SAD. 
 
"Obzirom da je naš rad usmeren na ostvarenje vizije o Atlanti kao gostoljubivom i inkluzivnom mestu, sa jednakim mogućnostima za sve, neprihvatljivo je za naš grad da bude saučesnik u nehumanoj imigracionoj politici koja vodi razdvajanju stotina porodica na južnoj granici SAD", izjavila je gradonačelnica. 
 
"Dok se ne promeni imigraciona politika odbijanje držanja federalnih zatvorenika je jedini način da Atlanta živi u skladu sa tradicijom saosećanja i tolerancije", objasnila je Botoms.
  • super!

    07.09.2018 09:39
    pa da ljudi mogu slobodne da krse zakon po volji! predivna vest!
    #dopustenoBogovimaalineivolovima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet