Italijanke organizuju proteste protiv Berluskonija

U talasu nezadovljstva koji je pokrenuo slučaj "Rubigejt", seks skandal u koji je upleten premijer Silvio Berluskoni, italijanske ženke organizacije pokrenule su inicijativu da se u gradovima širom Italije u nedelju, 13. februara, organizuju masovne demonstracije u znak odbrane ženskog dostojanstva.

U talasu nezadovljstva koji je pokrenuo slučaj "Rubigejt", seks skandal u koji je upleten premijer Silvio Berluskoni, italijanske ženke organizacije pokrenule su inicijativu da se u gradovima širom Italije u nedelju, 13. februara, organizuju masovne demonstracije u znak odbrane ženskog dostojanstva. Kako prenosi italijanska štampa, poziv da u što većem broju izađu u nedelju na ulice upućen je preko video spota na Jutjubu svim Italijankama koje se osećaju poniženim i nedovoljno cenjenim u društvu.

Žene se pozivaju da demonstriraju radi odbrane svojih prava i dostojanstva i dignu glas protiv slike koje mediji prečosto daju o njima kao seksualnim objektima. U saopštenju organizacije se navodi da u Berluskonijevoj Italiji žene nemaju drugog izbora nego da javno protestuju kako bi iznele svoje zahteve.

Protest sa naglašenom feminističkom konotacijom, ali bez političkog ili sindikalnog predznaka, otvoren je za sve žene iz svih društvenih i političkih slojeva koje žele da podignu glas u ime svog dostojanstva, navodi se u saopštenju organizacije Di Nuovo, jedne od organizatora protesta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.