Francuska pokreće istragu o deci rođenoj bez ruku

Francuska vlada odlučila je da otvori novu istragu o deci rođenoj bez ruku u nekoliko departmana, rekla je u nedelju ministarka zdravstva Agnes Buzin ocenivši "nepodnošljivim" da ti slučajevi ostanu nerasvetljeni.
Francuska pokreće istragu o deci rođenoj bez ruku
Foto: Pixabay
"S ministrom za ekološku tranziciju Fransoom de Rugijem odlučili smo da obnovimo istragu u kojoj će učestvovati lekari i stručnjaci za životnu okolinu", rekla je ministarka. "Ne možemo se zadovoljiti izjavom da nismo pronašli uzroke, to je nepodnošljivo", rekla je Buzin.
 
U Enu je rođeno sedmoro dece bez ruku od 2009. do 2014. godine, u Atlantskoj Loari troje 2007. i 2008, a u pokrajini Bretanji četvoro dece od 2011. do 2013. Ti slučajevi su uvek zabeleženi u relativno suženom prostoru i pobudili su zabrinutost u tim područjima.
 
Prva istraga koju je sprovela sanitarna agencija Javno zdravlje Francuske zaključila je početkom oktobra da su slučajevi u Enu statistički u nacionalnim granicama. Međutim, za malformacije u Atlantskoj Loari i u Bretanji nisu pronađena objašnjenja. 
 
Ministarka Buzin je rekla da se na godinu dana u Francuskoj rađa "između  80 i 100 novorođenčadi s malformacijom udova".
 
Uzroci mogu da budu genski ili posledica izloženosti otrovnim materijama (ishrana, okolina ili lekovi poput talidomida, sedativa i analgetika koji se propisivao trudnicama između 1957. i 1962. zbog čega su bile rođene hiljade dece bez ruku).
  • Hrana

    22.10.2018 09:27
    Alvileciklobutanat
    Francuska je prva zemlja koja je definisala obavezu deklarisanja hrane koja je ozračena jonizujućim zracima. Alfa-Beta-Gama i X zracima.
    Ova izmišljotina potiče iz amerike, dok su ratovali u Koreji.
    Da hrana duže traje. Pohovan hleb se ne pokvari ni posle 4 meseca.
    Danas to svi primenjuju. Australija bukvalno sve ozračuje što ulazi preko granice. I hranu i predmete. Zbog toga su imali otkazivanje kičmene moždine kod mačaka.
    Alvileciklobutanat je nešto što se ne može registrovati u prirodi. Postoji samo i jedino kod hrane kooja je ozračivana. Francuski naučnik Erik, iz Strasbura, kome su ukinuta sredstva nakon otkrića, otkrio je da ova supstanca ne izaziva, ali omogućuje brzu progresiju već nastalog kancera.
    Proizvođači su u Francuskoj izabrali znak zeleni, koji podseća na drvo, kao znak da je hrana prošla proces ozračivanja.
    Danas se hrana više puta ozračuje, naročito meso. Mnogi uvoznici i ne dobijaju podatke o tome.
    Drugim rečima, zaista nemamo pojma šta unosimo u sebe.
    Izvor: HTV emisija, francuskog porekla, emotovana u subotu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.