UN: Rezolucija o okončanju američkog embarga protiv Kube

Generalna skupština UN usvojila je rezoluciju o ukidanju američkog trgovinskog embarga Kubi.
Generalna skupština izglasala je danas rezoluciju o okončanju američkog ekonomskog i finansijskog embarga, rekla je predsedavajuća Generalne skupštine UN Marija Fernanda Espinosa.
 
- Rezolucija je izglasana sa 189 glasova "za", a dvoje je bilo protiv. Prema tome, rezolucija je usvojena - rekla je Espinosa.
 
Ovo je bio 27. pokušaj Generalne skupštine da okonča američki embargo protiv Kube koji je na snazi više od 55 godina, podseća "Sputnjik".
 
SAD su prvi put uvele embargo na oružje Kubi 1958. godine, za kojim su onda usledile restrikcije u različitim drugim sektorima, uključujući sankcije na polju finansijskih transakcija, trgovine i putovanja.
  • Logi

    01.11.2018 23:01
    Viva Cuba!
    I ko je pobednik?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet