Prvi let između Atine i Skoplja posle više od 10 godina

Posle više od decenije obnovljen je avio saobraćaj između Atine i Skoplja, pošto je večeras na aerodrom u makedonskoj prestonici sleteo avion grčke kompanije "Aegean airlines".
Prvi let između Atine i Skoplja posle više od 10 godina
Foto: Pixabay (ilustracija)
Među putnicima je bio i potpredsednik makedonske vlade Bujar Osmani, a iz Atine ga je ispratio pomoćnik ministra za evropske poslove Grčke Georgios Katrugalos.
 
Direktni letovi između Skoplja i Atine postojali su između 2003. i 2007. godine, ali su obustavljeni kada je prethodna makedonska vlada aerodrom u Skoplju nazvala "Aleksandar Veliki", što je naljutilo Atinu.
 
U februaru ove godine, u okviru pokušaja rešavanja dugogodišnjeg spora o imenu Makedonije, vlada premijera Zorana Zaeva obavezala se da preimenuje taj aerodrom u Međunarodni aerodrom Skoplje.
 
Aviokompanija "Aegean airlines" od danas će leteti na relaciji Atina - Skoplje dva puta sedmično.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet