Britanska vlada prihvatila nacrt sporazuma o Bregzitu

Britanska premijerka Tereza Mej rekla je danas da je njena vlada odlučila da podrži predloženi nacrt sporazuma o Bregzitu.
Britanska vlada prihvatila nacrt sporazuma o Bregzitu
Foto: Pixabay
"Zajednička odluka kabineta je da vlada treba da podrži nacrt sporazuma o izasku iz EU", rekla je Mej novinarima ispred Dauning strita 10 posle petočasovnog sastanka.
 
Ona je navela da će se sutra obratiti parlamentu i da "čvrsto veruje" da je te odluka "u najboljem interesu" Velike Britanije. Prema njenim rečima, odluka je "u nacionalnom interesu" i ispunjava obećanje vezano za referendum o Bregzitu.
 
"Ovo je odluka koja će biti pod intenzivnom lupom, ali se odlučivalo izmedju gradjenja budućnosti zemlje i povratka na početak i neispunjavanja obećanja proisteklih iz referenduma", rekla je Mej.
 
Ubrzo potom, Semi Vilson, predstavnik severnoirske Partije demokratskih unionista (DUP) koja pruža podršku vladi Tereze Mej, rekao je da je reč o "jadnom sporazumu, lošem sporazumu i sporazumu za koji je premijerka rekla da ga neće prihvatiti".
 
"Da upotrebim njen izraz, nikakav sporazum je bolji od lošeg sporazuma, a ovo je loš sporazum. Ljudi će biti užasnuti", rekao je Vilson.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.