Albanija i Crna Gora potvrdile da je Gruevski pobegao preko te dve zemlje

Albanija je večeras potvrdiila da je odbegli bivši makedonski premijer Nikola Gruevski u Madjarsku otišao preko te zemlje.
Makedonski mediji su preneli saopštenje Sektora za granicu i migracije albanske policije u kojem se navodi da je Gruevski Albaniju napustio preko prelaza Han Hoti – Murićan na granici sa Crnom Gorom, ali ne i gde je ušao iz Makedonije.  
 
Precizira se da je Gruevski 11. novembra u 19:11h izašao iz Albanije u Crnu Goru kao putnik u automobilu koji je vlasništvo Ambasade Madjarske u Tirani. Albanska policija napomnije da tog dana za njim nije postojala nikakva poternica Makedonije ili Interpola.
 
Makedonski mediji napominju da se u saopštenje ne navodi na kojem je graničnom prelazu Gruevski ušao u Albaniju. Navodi se da su albanski mediji prethodno javili da je pregledom TIMS sistema ustanovljeno da Gruevski na albansku teritoriju iz Makedonije nije ušao preko zvaničnog prelaza.
 
Crnogorska policija saopštila je da je Gruevski u Crnu Goru ušao 11. novembra i istog dana napustio zemlju. Nije navedeno preko kojih graničnih prelaza.
 
"Crnogorska policija je u ovom slučaju u potpunosti poštovala zakonske procedure", piše na kraju kratkog saopštenja.
 
Gruevski, kome je sud prošle godine oduzeo pasoš, pobegao je u Madjarsku da bi izbegao izdržavanje kazne od dve godine zatvora na koju je osudjen za nezakonitu nabavku luksuznog "mercedesa" u vreme dok je bio premijer.
  • Antilopije

    16.11.2018 09:28
    Ovako će i ovaj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet