Osuđena na šest meseci zatvora jer je snimila seksualno uznemiravanje

Jedna žena iz Indonezije je osuđena na šest meseci zatvora i novčanu kaznu, nakon što je dokumentovala seksualno uznemiravanje od svog poslodavca, što je izazvalo oštre reakcije grupa za ljudska prava.
Osuđena na šest meseci zatvora jer je snimila seksualno uznemiravanje
Foto: Pixabay
Baik Nuril Maknun (37) snimila je telefonski razgovor sa direktorom škole u kojoj je radila na ostrvu Lombok u Indoneziji. Ona je optužila direktora za konstantno neprilično udvaranje sa seksualnom konotacijom, rekao je njen advokat Džoko Džumadi.
 
Vrhovni sud u Indoneziji osudio ju je zbog snimanja i širenja "nepristojnog materijala" nakon što je jedan kolega iskoristio audio snimak da podnese prijavu protiv direktora. Sud ju je osudio na šest meseci zatvora i novčanu kaznu u vrednosti od 34.000 dolara, nakon što je 2017. godine odbačena oslobađajuća presuda nižestepenog suda. Aktivisti za ljudska prava kažu da je ovo prava parodija.
 
- Prema svemu ovome, žena je osuđena samo zato jer je pokušala pravno da se oslobodi zlostavljanja i maltretiranja koje je doživela - rekao je direktor "Amnesti internešenela" za Indoneziju Usman Hamid.
 
On je dodao da je u ovom slučaju osuđena žrtva seksualnog maltretiranja, dok se vlasti nisu potrudile da istraže okolnosti onoga što se dogodilo.
  • Milinko

    17.11.2018 08:11
    Pravda je pravedna
    Ljudi, pa to je žena! Nije čovek. Ako ne verujete, pročitajte srpske udžbenike i tamo isto piše.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet