Češka protestuje protiv premijera na dan godišnjice plišane revolucije

Hiljade Čeha iskoristile su danas godišnjicu takozvane "Plišane revolucije" iz 1989. godine da se okupe na protestu protiv premijera Andreja Babiša.
Demonstranti su se okupili danas popodne ispred Praškog dvorca, sedišta češkog predsednika. Oni su odatle krenuli u šetnju do trga u starom gradu tražeći ostavke Babiša i njegovog saveznika predsednika Miloša Zemana.
 
Babiša optužuju da je proneverio subvencije Evropske unije za jednu farmu koju je prepisao na članove svoje porodice, uključujući svog sina Andreja Babiša mlađeg. On demantuje te optužbe.
 
Babiš je protekle nedelje pod velikim pritiskom pošto je njegov sin za jedan portal rekao da ga drže na Krimu da bi sprečili da bude ispitan u tom slučaju.
 
Babiš je to demantovao i rekao da je njegov sin koji živi u Švajcarskoj i mentalno je bolestan, na Krimu nalazi dobrovoljno. Opozicione stranke odlučile su da se ujedine u pokretanju predloga za izglasavanje nepoverenja Babiševoj vladi. Predlog bi mogao 23. novembra da bude podnet češkom parlamentu.
  • /

    17.11.2018 20:46
    /
    ceska protestvuje vec nekoliko dana
    samo to rt ne sme da pokaze zbog rusima naklonjenog predsednika babisa

    za razliku od nikolica taj je pre neki dan cvrcnut kinezima svirao klavir

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.