Vozači nezadovoljni povećanjem cene goriva blokiraju skladišta nafte u Francuskoj

Francuski vozači blokiraju danas skladišta s naftom u nastojanju da pojačaju pritisak na vladu da odustane od podizanja poreza na gorivo.
Nasumične blokade puteva nastavljene su nakon masovnih protesta u subotu, u kojima je jedan demonstrant izgubio život, a više stotina njih povređeno.
 
Jedan zvaničnik službe bezbednosti je izjavio danas da je tokom noći uhapšeno oko 30 ljudi, dok je policija pokušavala da rastera učesnike protesta.
 
Predstavnik demonstranata Benžamin Koši rekao je za radio RMC da će vozači danas blokirati oko 10 skladišta nafte i tražiti "zamrzavanje" poreza koji, kako kaže, nanosi radničkoj klasi ogromnu štetu.
 
Lokalni francuski mediji su danas takođe izvestili o blokadama puteva na lokalitetima od Verdena na severoistoku zemlje do Bordoa na jugozapadu.
 
Protesti su odraz šireg razočaranja građana u predsednika Emanuela Makrona, čija vlada ostaje pri opredeljenju za povećanje poreza na gorivo u okviru napora za čistiju životnu sredinu.
 
  • Sinisa

    20.11.2018 08:00
    Blokada
    Da samo sto ispastaju neduzni ljudi poput mene i mojih kolega koji smo sluzbeno na putu u francuskoj.
    Ja stojim u blokadi skoro 24h niko nije dosao da nas obavesti kada cemo moci dalje niti da nas pita imamo li vode hrane i ostalog bruka i sramota za ovako veliku drzavu
  • need for speed

    19.11.2018 11:30
    Strani plaćenici
    To sve strani plaćenici organizovani od strane neprincipijelne opozicije...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.