Izdate prve dozvole za gajanje kanabisa u Grčkoj

Grčka je izdala prve dozvole za gajenje kanabisa u medicinske svrhe, saopštile su vlasti te zemlje.
Izdate prve dozvole za gajanje kanabisa u Grčkoj
Foto: Pixabay
Dozvole su dobile kompanije "Biomecann" i "Bioprocann", koje imaju sedišta u Larisi i Korintu. One nameravaju da ulože ukupno 25 miliona evra i zaposle više od 100 ljudi.
 
"Radi se o gajenju u staklenicima koje može da otvori mnoga radna mesta", rekao je državni sekretar za poljoprivredu u zajedničkom saopštenju s ministarstvima zdravlja i razvoja.
 
Dozvole koje se preispituju svake godine izdaju se na pet godina.
 
Još 12 projekata, koji predstavljaju investicije od 185 miliona evra, čekaju na odobrenje, rekao je državni sekretar za razvoj Stergios Pitsiorlas.
 
Grčki parlament je 1. marta legalizovao proizvodnju kanabisa za terapeutske svrhe kao i farmaceutskih proizvoda na bazi kanabisa.
  • sale novosadjanin

    20.11.2018 12:44
    25 godina pricam da se legalizije kanabis...srbija po obicaju samo posmatra jer je lova koju uzimaju pojedinci od farmaceutske mafije ogromna...sav pametan svet zna da kanabis ne leci samo budale i neobavestene...
    ps-proslog decembra,svetska zdrastvena organizacija je izdala preporuku da se kanabis skine sa liste droga...u srbiji je samo portal blic-a objavio tu vest..bila dostupna 4 sata !
  • Novi Sad

    20.11.2018 12:33
    Dok u Srbiji
    Juče su mi buksnu našli u paklici cigara, dobiću da platim 50.000 din.

    Hvala što brinete za moje zdravlje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.