NASA pokreće istragu u firmi Ilona Maska jer je pušio džoint

NASA je potvrdila da će početi istragu o korišćenju droga i o bezbednosti kod njenih pružalaca usluga SpaceX i Boeing pošto je Ilon Mask, osnivač i glavni izvršni direktor SpaceX, pušio džoint uživo u intervjuu u septembru.
Čelnik američke svemirske agencije za letove s ljudskom posadom Vilijam Gerstenmajer rekao je za "Vašington post" da će istraga biti usmerena na "sve što bi moglo uticati na bezbednost".
 
NASA je u saopštenju poslatom agenciji Frans pres potvrdila da će "idućih meseci zajedno s privatnim partnerima sprovesti istragu kako bi bila sigurna da kompanije ispunjavaju zahteve NASA u vezi sa bezbednošću na radu i da poštuju zahtev o životnoj sredini bez droge".
 
SpaceX i Boeing su dve kompanije koje je NASA izabrala da od 2019. prevozi astronaute u svemir.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet