Novinari bojkotovali pres poslanika jer je rekao da su mediji moralni tifusari

Novinari koji izveštavaju iz hrvatskog Sabora bojkotovali su konferenciju za medije poslanika Željka Glasnovića, na kojoj je prema najavi trebalo da govori o nacionalnoj bezbednosti, zbog uvreda koje im je uputio u ponedeljak.
Glasnović je tada rekao da državu vode isti neokomunistički kadrovi koji su je vodili do 1990, kao i da institucije vode bivši komunisti.
 
"Imate državu kao predgrađe Londona, a niste sredili pravni sistem, komunisti nisu mogli da sačuvaju šugavu Jugoslaviju, neki sede ovde, dobili ste državu skojevaca, bivših kadrova, nikad nije sprovedena lustracija, dobili ste medije koje su moralni tifusari, imaju moralnu sidu", neke su od optužbi i uvreda koje je izrekao Glasnović.
 
Taj Glasnovićev ispad u Saboru izazvao je niz reakcija.
 
"Svašta se može čuti s govornice, odgovornost je na zastupnicima, a i na vama medijima da to adekvatno komentarišete. Najbolji sud je sud građana, i vas medija da takve zastupnike tretirate na odgovarajući način", rekao je predsednik Sabora Gordan Jandroković.
  • BoeserWolf

    21.11.2018 16:50
    Mogli bi i naši novinari (čast izuzecima) da se ugledaju na hrvatske, možda im izraste kičma. Mada kod nas i nema puno novinara, uglavnom samoprozvani novinari. O pismenosti da ne govorim.
  • Na žalost svih nas

    21.11.2018 16:19
    Pa kad je čovek u pravu
    Profesionalnog novinara, koji ima takav odnos prema poslu..... ne da treba svećom tražiti, već i koristiti infracrveno svetlo i naočari, kao i lupu, odnosno radar.
    Sami novinari s akojima sam razgovarao, pio i slično su konstatovali ovakvo stanje.
    Novinari mu sada dođu kao i poslanici. Imaju svoju ograničenu upotrebnu vrednost.
    Novinari sa moralnim integritetom - uglavnom su bez posla.
    U ovoj profesiji nikada nije beležen veći pad etike, morala i svega što ide uz to.
    U svetu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet