VIDEO: Suzavac i vodeni topovi na ulicama Pariza

Pariska policija ispalila je danas suzavac i vodene topove kako bi rasterala demonstrante koji su, gnevni zbog povećanja cena goriva i ekonomske politike predsednika Emanuela Makrona, pokušali da dođu do Jelisejskih polja.
Uprava policije je saopštila da je jedna osoba jutros uhapšena na Jelisejskim poljima i da su među okupljenim demonstantima uočene "rizične grupe". Incidenti su, navodi policija, vezani za prisustvo, u pročelju kolone, "stotina članova ultradesnice koji uznemiravaju snage reda".
 
Francuski mediji prenose da su demonstranti gađali policajce kamenjem, a primećuju da među demonstrantima ima i posebno opremljenih, sa zaštitnim naočarima. Takođe prenose da demonstranti prave barikade pred policajcima.
 
Demonstranti pevaju nacionalnu himnu i nose transparente s pozivima Makrona da podnese ostavku.
 
Bezbednosne snage su bile zabrinute da bi krajnje levičarski i krajnje desničarski ekstremisti mogli da se infiltriraju među demonstrante, kao i pripadnici bandi iz predgrađa i takozvani "blek-bloks" - ekstremističke protestne snage.
 
Protesti su nastali iz nezadovoljstva izraženog tokom oktobra na društvenim mrežama zbog povećanja cena goriva i danima potresaju Francusku. Najavljeno je da će predsednik Francuske, kao odgovor, u utorak odrediti ciljeve na polju ekološke tranzicije i obelodaniti mere koje planira.
 
  • Maxa

    24.11.2018 15:11
    Jel vidite Srbi kako se protestuje za cene goriva - svi su slozni.
    A ne mi...samo svoje dupe gledamo i komentaricemo na socijalnim mrezama dok saka ljudi se na ulicama bori za nasa prava.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Tusk rekonstruisao vladu Poljske

Poljski premijer Donald Tusk danas je rekonstruisao vladu, u sklopu koje će dosadašnji koordinator specijalnih službi Tomaš Sjemonjak stupiti na dužnost ministra unutrašnjih poslova.