Pustili zatvorenike na molitvu, pobeglo njih 113

Više od 100 osuđenika pobeglo je iz zatvora na zapadu Indonezije pošto su savladali stražara tokom molitve, saopštila je danas policija.
Pustili zatvorenike na molitvu, pobeglo njih 113
Foto: Pixabay
Bekstvo 113 osoba desilo se sinoć kada je svih 720 zatvorenika pušteno iz ćelija kako bi učestvovali u večernjoj molitvi, navode vlasti. Policija navodi da su begunci, uglavnom osuđeni za dela s narkoticima, očigledno planirali bekstvo. Oni su probili žicu koristeći tegove i metalne šipke i pobegli kroz polja pirinča. 
 
Stražar je lakše povređen. Najmanje 26 odbeglih zatvorenika je uhvaćeno, a policija traga za ostalima. 
 
Bekstva iz krcatih zatvora su česta u Indoneziji. Prošle godine je više od 440 osuđenika pobeglo iz zatvora, takođe tokom molitve, dok je 2013. tokom pobune pobeglo oko 240 zatvorenika, među kojima je bilo i nekoliko osuđenih za terorizam.
  • Bill

    30.11.2018 10:15
    Verovatno su im rekli da mogu "slobodno" da se mole.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet