Sarajevo danas najzagađeniji grad na svetu

Sarajevo je danas u 16 časova bilo najzagađeniji grad u svetu, objavila je Vlada Sjedinjenih Američkih Država, prema podacima koje prikuplja iz gradova gde su smeštene ambasade te zemlje.
Sarajevo danas najzagađeniji grad na svetu
Foto: 021.rs
Vrednost indeksa kvaliteta vazduha (AQI) bio je 304, a kako se navodi, vrednosti AQI između 201 i 300 može izazvati ozbiljnije zdravstvene posledice.
 
Agencija Patria javlja da je indeks kvaliteta vazduha u subotu uveče bio na sličnom nivou, kada je takođe prelazio 300 jedinica što se smatra vrlo opasnim.
 
Sarajevo je danas bilo zagađenije i od Pekinga, čiji je indeks kvaliteta vazduha bio 242, prenose agencije.
  • koja

    02.12.2018 23:03
    pa da
    Mora da me Srbija kriva I za to, samo jos nisu nasli na koji nacin...
  • Gari

    02.12.2018 21:56
    Nije samo danas , oduvek je zagadjen samo sto zagadjenje dolazi i ovamo.
  • Kaya

    02.12.2018 21:54
    Sarajevo je nekad bilo isto takvo, pa su uložene ogromne pare, urađena gasifikacija, ceo grad imao centralno grejanje i vazduh postao čist ko suza. Posle došao rat, sve otišlo tamo gde ne treba i sada ponovo loži šta kome padne na pamet, grad porastao, automobila previše, a kad poraste vazdušni pritisak kao da je neko stavio poklopac na dolinu. Kad pogledaš odozgo, kao da je crn oblak nad gradom. Pravo čudo da ljudi uopšte dišu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet