Održan protest u Izraelu protiv nasilja nad ženama

Demonstracije zbog neodgovarajuće reakcije vlade na nasilje nad ženama, održane su danas širom Izraela: blokirane su raskrsnice, u Jerusalimu ulice polivene crvenom bojom i postavljene table s imenima desetina ubijenih žena.
Održan protest u Izraelu protiv nasilja nad ženama
Foto: Pixabay
Na trgu u Tel Avivu se okupilo 20.000 demostranata, a izloženo je 200 pari ženskih cipela obojenih krvavo crveno. 
 
Premijer Benjamin Netanjahu pozvao je da se uradi više, ali se našao na udaru kritike zbog glasanja protiv predloga da se osnuje parlamentarna komisija za istragu nasilja nad ženama, preneo je Asošiejted pres.
 
Mnoge vladine kancelarije i kompanije dozvolile su zaposlenima da danas odsustvuju zbog protesta. 
 
Glavne demonstracije održane su večeras, a okupljenima su se obratili članovi porodica žena ubijenih u poslednjim godinama i lideri feminističkih pokreta, između ostalih. Organizatorke protesta tražile su da se iskoristi 70 miliona dolara odobrenih još prošle godine za borbu protiv nasilja nad ženama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet