Vlasti odbile zahtev naftne kompanije da eksploatiše prašume Amazonije

Brazilske vlasti odbile su zahtev francuske naftne kompanije Total koja želi da eksploatiše pet oblasti prašume Amazonije, navodeći da postoje neki tehnički problemi za izvođenje plana Totala.
Ekološka dozvola za aktivnosti bušotine u pet oblasti nije odobrena zbog tehničkih manjkavosti u predstavljenom planu, navele su brazilske vlasti. 
 
Total se pridružio 2013. godine britanskom BP i brazilskom Petrobrasu kako bi dobio delove Amazonije za eksploataciju nafte i od tada čeka dozvolu za rad. Brazilske vlasti su pomenule neke nesigurnosti o merama curenja nafte i zaštite okoline u slučaju nepredviljivih situacija i dodale da je plan vraćen na doradu.
 
Ekološke organizacije, među kojima je Grinpis, pozdravile su odluku brazilskih vlasti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.