VIDEO: Nastavnici preti zatvor jer je učeniku sekla kosu i pevala himnu

Američkoj nastavnici preti nekoliko godina zatvorske kazne jer je u razredu na silu učeniku sekla kosu, javlja BBC.
Margaret Gieszinger (52) izjasnila se da nije kriva po šest tačaka optužnice. Između ostalog, optužena je za nanošenje telesnih povreda maloletniku. Ako bude proglašena krivom, čeka je zatvorska kazna od 3,5 godina.
 
Radila je kao nastavnica u srednjoj školi University Preparatory High School u gradu Visaliji u Kaliforniji.
 
Istraga ovog slučaja je pokrenuta nakon što se na internetu pojavio snimak napravljen mobilnim telefonom na kojem se vidi kako nastavnica Gieszinger poziva jednog učenika da sedne ispred celog razreda, a nakon toga mu bez njegovog dopuštenja makazama seče veće pramenove kose, pritom pevajući nacionalnu himnu.
 
Advokat učenika rekao je za CNN da je maloletnik bio "potpuno prestravljen" pre nego što je uspeo da pobegne od nastavnice. Na snimku se čuje kako je Gieszinger nakon prisilnog šišanja učenika viknula: "Ko je sledeći?" i počela da preti jednoj drugoj učenici da će sada njoj odseći kosu.
 
Nastavnica Margaret Gieszinger dobila je otkaz, a trenutno čeka suđenje. Puštena je na slobodu nakon što je uplatila 100.000 dolara kaucije.
 
  • Cela slika

    11.12.2018 10:47
    Tetka je odlepila, otkaz mi se čini opravdan, ali ne vidim baš da su učenici prestravljeni. Treba videti kakva atmosfera inače vlada u toj školi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.