Poginuo pripadnik "žutih prsluka", udario ga kamion

Francuske vlasti saopštile su da je preminuo još jedan pripadnik pokreta "žutih prsluka", šesti po redu, nakon što ga je udario kamion prilikom blokade puta u blizini južnog grada Avinjona.
Poginuo pripadnik "žutih prsluka", udario ga kamion
Foto: Pixabay
Lokalni zvaničnici saopštili su da je vozač kamiona uhapšen i pritvoren nakon što je pokušao da pobegne sa lica mesta, prenosi AP.
 
U saopštenju se navodi da je povređenog demonstranta, nakon što ga je udario kamion, zbrinula ekipa Hitne pomoći, ali da je tokom noći podlegao povredama.
 
Još pet demonstranata poginulo je u saobraćajnim nezgodama, dok je više od 1.400 pripadnika "žutih prsluka" povređeno u protestima protiv povećanja cena goriva otkako su demonstracije počele prošlog meseca.
 
Demonstranti su blokirali važne saobraćajnice širom Francuske, a u Parizu su protesti prerasli u nerede.
 
Učesnici aktuelnih protesta u Francuskoj nazivaju se "žutim prslucima" zbog fluorescentnih bezbednosnih prsluka koje nose.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet