Uhapšen navodni vođa "kavačkog klana" Slobodan Kašćelan

Slobodan Kašćelan, koji slovi za vođu kriminalnog "kavačkog klana", i za kojim je 2016. godine raspisana poternica, uhapšen je u Češkoj.
Uhapšen navodni vođa "kavačkog klana" Slobodan Kašćelan
Foto: Pixabay
Uprava policije Crne Gore saopštila je da je on uhapšen pošto su crnogorski inspektori javili kolegama iz Češke, gde je Kašćelan.
 
Protiv njega se vodi nekoliko postupaka u Crnoj Gori: za pokušaj ubistva, za stvaranje kriminalne organizacije i krivično delo zelenaštva. 
 
Sumnja se da je u Prčnju 2010. godine pokušao da ubije I. M. i da je te godine na području opština Kotor, Tivat i Budva organizovao kriminalnu organizaciju koja se bavila iznudom, zelenašenjem, drogom, podmićivanjem. 
 
Kako se dodaje, često je menjao mesto boravka i koristio lažne identitete. 
 
Policija je saopštila da je na tom slučaju sarađivala s policijama Češke, Nemačke, Austrije, Francuske, Hrvatske, Slovenije, Švajcarske, Portugal, Španije i Kosova. 
 
Policija Crne Gore dodaje da je u toku dogovor s vlastima Češke za određivanje ekstradicionog pritvora po međunarodnoj poternici, radi izručenja Kašćelana Crnoj Gori.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet