Američki Senat usvojio: Saudijski princ odgovoran za ubistvo Kašogija

Američki Senat jednoglasno je usvojio rezoluciju u kojoj je saudijski princ Mohamed bin Salman označen kao odgovorni za ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija.
Rezolucijom se za ubistvo Kašogija okrivljuje saudijski princ i poziva vlada Saudijske Arabije da preuzme odgovornost za sve koji su u tome učestvovali, prenosi Glas Amerike.
 
Takođe, tvrdi se da Saudijska Arabija kupuje vojnu opremu i sarađuje sa vladama Rusije i Kine što, kako se navodi, može da ugrozi integritet vojnih odnosa SAD i Saudijske Arabije.
 
Senat je prethodno usvojio rezoluciju kojom se poziva na obustavljanje vojne podrške SAD koaliciji koju predvodi Saudijska Arabija u ratu u Jemenu, sa 56 glasova za i 41 glasom protiv.
 
Rezolucija nije obavezujuća dok je ne usvoje Predstavnički dom i dok je ne potpiše predsednik Tramp.
 
Ipak, napominje Glas Amerike, ovo je prvi put u istoriji da je Kongres glasao za obustavljanje vojnog učešća SAD u ratu u stranoj zemlji.
  • Sudija

    14.12.2018 09:24
    U ime naroda
    Na koliko godina je doneta presuda ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet