Mora u zatvor na četiri dana jer je hranila ulične pse

Indira Lajko iz Pljevalja moraće da provede četiri dana u zatvoru jer nije platila kaznu od 150 evra koja joj je izrečena zbog hranjenja uličnih pasa.
Mora u zatvor na četiri dana jer je hranila ulične pse
Foto: Pixabay (ilustracija)
Ona je podgoričkom dnevniku kazala da joj je komunalni inspektor napisao prijavu zato što je hranila ulične pse ispred svoje zgrade, a da ju je sudija za prekršaj zbog toga novčano kaznio. 
 
Lajko je objasnila da nije bila u mogućnosti da plati kaznu jer joj je plata već i suviše opterećena kreditima koje je podizala da bi plaćala kazne koje su joj izricali Osnovni i sud za prekršaje zbog njene borbe za zaštitu napuštenih životinja, piše "Dan."
 
Lajko za podgorički dnevnik kaže da su te kazne ranijih godina bile 1.400 eura.
 
Ona je u izjavi za Dan navela da se decenijama bavi zaštitom životinja te da to "u Pljevljima svi znaju".
 
"Taj posao sam započela u vreme kada zakonska rešenja nisu štitila životinje, odnosno kada nisu imala u sebi evropski duh. U tim godinama bila sam kažnjavana novčano, a sve je to prouzrokovalo da je danas više od pedeset odsto moje plate opterećeno kreditom", kazala je Lajko za "Dan" uz opasku da je ona štitila napuštene pse i u vreme kada su šinteri javno i usred dana iz vatrenog oružja ubijali pse i mačke po ulicama. 
 
Ona je objasnila da su joj to bile mnogo strašnije scene nego sada što mora da ide u zatvor, dodajući da bi pristala da u zatvoru provede čitav život samo da se "užasne scene sa ubijenim životinjama ne ponavljaju". 
 
"Nažalost oni koji su bili zagovornici takvih brutalnih mera i koji, i danas veruju da sve napuštene životinje treba poubijati, prema meni osećaju mržnju i netrpeljivost. Oni će danas da likuju što ću ja da idem u zatvor", rekla je Lajko Danu.
 
List navodi da u rešenju Suda za prekršaje u Bijelom Polju, odeljenje u Pljevljima, piše da se obustavlja postupak protiv Indire Lajko u delu kazne zatvora u trajanju od šest dana jer je ona i međuvremnu platila deo novačne kazne i troškove postupka, (85 evra), ali ostaje kazna zatvora u trajanju od četiri dana.
  • Zora

    19.12.2018 21:30
    U pravu ste
    Nana Ns
    Da, trebala bi gospodja uloziti kontra tuzbu protiv drzave. Ako ona ide u zatvor zato sto je hranila napustene I izgladnele zivotinjice trebao bi neko odgovarati zasto su te zivotinjice napustene.
    Inace, ovaj svet je otisao u tri lepe... Gde smo to izgubili humanist, osecaj za pravdu, osecaj da treba pomoci I nahraniti nekoga ko je gladan...Strasno je to u sta smo se pretvorili.
    Brinem se za moju decu I njihove potomke u kakvom ce drustvu ziveti.
  • Trt

    18.12.2018 10:13
    @Biljana

    I ti ćeš tako ako budeš bacala đubre po ulici, ne brini.
  • Biljana

    17.12.2018 09:30
    Komentar
    Koji kreteni ste vi bez duše...Sramota i necivilizacijski

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet