U Turskoj uhapšeno 12 osumnjičenih članova Islamske države

Turska policija uhapsila je 12 lica pod sumnjom da su članovi Islamske države, među kojima su i dve žene koje traže francuske vlasti, javili su turski državni mediji.
Državna novinska agencija "Anadolija" javila je da su lica privedena tokom racije koja je ranije ove sedmice izvršena u turskoj pokrajini Bursa.
 
U grupi se nalaze dve žene poreklom iz Sirije ili Alžira, koje imaju francusko državljanstvo i koje su osumnjičene za delovanje u ime "Islamske države" u Siriji.
 
Anadolija dodaje da će turske vlasti deportovati petoro uhapšenih, prenio je AP.
 
Policija u Turskoj privela je krajem decembra desetine lica za koja se smatra da su pristalice terorističke organizacije.
 
Islamska država preuzela je odgovornost za napad u noćnom klubu u Istanbulu u kojem je 1. januara 2017. godine poginulo 39 ljudi, među kojima je bio veliki broj stranaca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet