Policija pozvala na saslušanje Suzanu Radanović, majku Davida Dragičevića

Banjalučka policija pozvala je danas na saslušanje majku ubijenog mladića Davida Dragičevića, Suzanu Radanović zbog, kako je navedeno, sumnji da je izvršila krivično delo "neovlašćeno prisluškivanje i tonsko snimanje".
U pozivu Policijske uprave Banjaluka ne navodi se međutim kada je i koga ona nevlašćeno prisluškivala i tonski snimala.
 
Suzana Radanović je već bila privođena u policiju 25. decembra prošle godine, kao i otac ubijenog mladića Davor Dragičević. Ona je posle nekoliko sati puštena na slobodu, dok je Davor Dragičević tada zadržan 24 časa u pritvoru.
 
Od 30. decembra do danas uhapšeno je i saslušano dvadesetak građana, kao i troje članova Partije demokratskog progresa (PDP), zbog sumnji da su remetili javni red i mir, ali i počinili krivična dela "ugrožavanja sigurnosti" i namere da izazovu navodni državni udar.
 
Tog dana održan je veliki skup "Pravda za Davda" i protestna šetnja gradom, a građani su tražili ostavku ministra unutrašnjih poslova i hapšenje ubica mladića.
 
Davor Dragičević poslednji put je viđen 30. decembra 2018. godine, posle velikog skupa i protestne šetnje "Pravda za Davida" kod džamije Ferhadija, kada mu se gubi svaki trag.
 
Policija je saopštila da traga za Dragičevićem. Od 31. decembra, Suzana Radanović, majka ubijenog mladića, kao i stotinak građana svako veče se okupljaju ispred u crkve Hrista Spasitelja, gde pale sveće.
 
Policija je sinoć iz crkvenog dvorišta rasterala građane, jer "skup nije odobren".
  • Sve dok

    04.01.2019 07:05
    Ne videh
    Sve dok ne videh podignutu pesnicu oca i sledbenika, bila sam tužna. Od kad sam to videla, zgadili su mi se. Neverovatno je da su roditelji sebi to dozvolili. Sramno i još tužnije.
  • Krompjuter

    03.01.2019 22:04
    @N.Sad (@Veternicka rampa)
    @N.Sad
    uzmimo da si samo neinformisan, a ne samo ZAO.
    Gde gresis?
    1. Ubistvo deteta koristiti da bi se "afirmisao" u bilo kom obliku? Nemas dete!
    2. Da li vidis koliko ima negativnosti u tvom komentaru? I da sam pogresio, cemu hulja iz tebe, Bot ili samo kompleksi?
    3. "Nabrojani srpski heroji nisu koristili tragedije svojih porodica da se politicki afirmisu"
    Da li su nabrojani srpski heroji pokusali da se uopste afirmisu? Da li su za to koristili svoje porodice? Ko su njihove porodice, nacitan si, ja ne znam, napisi molim!
    4. Ne plasi se on. Ili su ga clanovi privatno-drzavne policije ubili ili im je bio korak ispred i izbegao
    neravnopravnu borbu. U istoj je ubijen i nj sin, 15 njih ga je otelo i ubilo. Tvoji junaci.
    5. Sa kim se hvalio? Davor je bio u ratu 1992-1995, 4 godine, ranjen, ima kracu nogu, ceo VMA onoga doba ga zna.
    6. kakav Stepinac, kakav Oric. Znaci, oni su sad 'moji'. Ti si @N.Sad iIndoktriniran i nadojen visegodisnjim boravkom ispred TV-a :)
    7. Nisam ja kompjuter@, nego @kRompjuter (vidi R ima).
    8. Ti si batice zaluto na 021, a i u N.Sad
    9. po intonaciji, reko bi pre da si nastanjen na Veteniku, a mozda smo zajedno rodjeni uTuzli zemo, to je ubosni ako neznas, hehe, bez neke vece uvrede :)


  • N.Sad

    03.01.2019 21:41
    Milana@ Oni crkvu posecuju isto koliko i ti. tj. kad dodje stani- pani onda se obracate Bogu i traze zastitu u crkvenim zidovima. Taj olos koristi tragediju jednog deteta u politicke svrhe. Ti isti roditelji prozivaju Srbiju da je slala policiju u B.Laku i lazu o tome a niko od njih ne postavlja pitanje sta je Vuk Jeremic radio u B.Luci? Dokle ste spremni da idete u svom kukavicluku i ima li vasa laz, prevara, granicu? Svi vi imate jedan te isti problem a on se zove narod i to onaj obicni, naj obicniji koje vi smatrate retardiranim i zaostalim zato sto ste naucili da mu derete kozu sa ledja, pljackate, kradete i samo tad je taj narod dobar. Dodik je lopov i bandit ali je mala maca za roditelje poginulog deteta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet