FOTO, VIDEO: Brtanska vojska novim plakatima vrbuje milenijalce i ljubitelje selfija

Britanska vojska objavila je svoju najnoviju kampanju vrbovanja novih vojnika u svoje redove na plakatima koji ciljaju na milenijalce (osobe rođene između 1978. i 2000. godine), zavisine od selfija i pahuljice (osetljive mlade osobe), javlja BBC.
Novi dizajn plakata koji će se uskoro pojaviti širom Velike Britanije, cilja na mlade generacije i razbijanje stereotipa i naglašava potencijal današnjih odlika mladeži, poput samopouzdanja, fokusiranosti i energije.
 
Plakati su deo vojne kampanje naziva "This is belonging", koja uključuje tv-reklame s mladim ljudima koji smatraju da nisu dovoljno cenjeni na poslovima koje rade.
 
 
Dizajn podseća na poznati plakat iz Prvog svetskog rata na kojem je prikazan bivši britanski ratni ministar Horejšio Herbert Kičener, ali Aleks Valton, kustoskinja Carskog ratnog muzeja, kaže kako taj plakat nikada nije službeno korišćen za regrutaciju.
 
Plakat s Herbertom Kičenerom prvi put se pojavio 5. septembra 1914. u sklopu naslovnice časopisa "London Opinion". Časopis je kasnije štampao sopstvene plakate.
 
 
Iako je napravljeno samo 10.000 primeraka, plakat je služio kao inspiracija brojnim drugim promotivnim materijalima.
 
"Ono što je zanimljivo kod ove najnovije kampanje jeste da koristi moderne trendove, ali i stil plakata iz Prvog svetskog rata", rekla je Valton.
 
Međutim, kako navodi, teme i poruke ovakvih modernih kampanja različite su od onih iz prošlosti. Dok izvorni imidž ministra Kičenera, zajedno s drugim plakatima iz tog razdoblja, apeluje na osećaj dužnosti i obaveze, danas je težište na prilici za lični razvoj.
 
 
U kampanjama regrutacije iz Prvog i Drugog svetskog rata često se isticala muževnost, muškarcima je bila dodeljena uloga zaštitnika porodice, ali i države. Međutim, u današnje vreme stvari su drugačije. Na dva od šest plakata koji će biti plasirani u sklopu najnovije vojne politike vrbovanja mladih u svoje redove, prikazane su žene u uniformi.
  • Henri Kinaski

    05.01.2019 18:48
    vojna zgrada
    samo materijalno ugroženi idu u vojne škole...
    nekada moj otac, sve komšije i desetne naših prijatelja su dokaz toga jer
    "ISPOD ŠLEMA MOZGA NEMA"
  • pogresan tok

    05.01.2019 12:50
    Nece masa u armiju da gine za americku naftu.
  • Milenijalac

    05.01.2019 12:41
    Ne znam po kom kriterijumu je nwko ko je rodjen 1978. milenijalac????

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet