Sneg pravi probleme u Austriji i Grčkoj

Snažne padavine izazvale su velike probleme u brojnim delovima Austrije, dok su u Grčkoj odnele i prve žrtve.
U punom jeku smene turista, kada se veliki deo vraća iz skijaških centara svojim kućama, ali i brojni gastarbajteri sa odmora u njihovim domovinama na jugu Evrope, saobraćajnice su pokrivene snegom i ledom.
 
Autoput Tauernautoban morao je na teritoriji Salcburga biti privremeno zatvoren kako bi se kontrolisanom eksplozijom uklonila opasnost od lavina. 
 
Aerodrom u Insbruku od subote je gotovo u potpunosti zatvoren i letovi se otkazuju. 
 
 
Foto: AP
 
Zbog ogromne količine snega brojna mesta su odsečena od ostatka Austrije. 
 
Lavine prete i u skijaškim centrima, a tako je u Salcburgu jedna lavina prekrila skijaše, koji su, pravim čudom preživeli. 
 
U mestu Sankt Koloman gradonačelnik Vili Valinger pozvao je građane da ostanu u svojim kućama, jer preti opasnost od lavina. 
 
Grčka: Žena pronađena mrtva, dvojica muškaraca nestali
 
Centralne i severne delove Grčke pogodio je hladan talas praćen snežnim padavinama, a policija je saopštila da je jedna žena pronađena mrtva, dok se dva muškarca vode kao nestali. Telo 66-godišnje žene pronađeno je u prevrnutom vozilu u Keratei, oblasti na 45 kilometara jugoistočno od Atine. Dvojica muškaraca iz vozila, koje je pronađeno u blizini potoka, vode se kao nestali.
 
"Muž te žene i još jedan muškarac, koji su bili u istom vozilu, vode se kao nestali od četvrtka kada je oblast pogodilo loše vreme", rekao je neimenovani policijski zvaničnik.
 
 
Foto: AFP
 
Temperature u tim delovima Grčke su skoro celu nedelju ispod nule, a sneg je poremetio drumski i avionski saobraćaj.
 
Grčka služba za civilnu zaštitu je pozvala lokalne vlasti da budu na oprezu jer se očekuje da će u ponedeljak novi ledeni talas pogoditi Grčku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Tusk rekonstruisao vladu Poljske

Poljski premijer Donald Tusk danas je rekonstruisao vladu, u sklopu koje će dosadašnji koordinator specijalnih službi Tomaš Sjemonjak stupiti na dužnost ministra unutrašnjih poslova.