Ostavka Gutenberga jer je prepisao doktorat

Nemački ministar odbrane Karl-Teodor Gutenberg podneo je ostavku, posle optužbi da je prepisao dobar deo svoje doktorske disertacije.
Nemački ministar odbrane Karl-Teodor Gutenberg podneo je ostavku, posle optužbi da je prepisao dobar deo svoje doktorske disertacije.

Tridesetdevetogodišnji Gutenberg, potomak aristokratske porodice, već je bio prisiljen da se odrekne doktorske titule, nakon što se ispostavilo da je prepisao značajne delove svoje doktorske disertacije, od reči do reči. Ministar je tvrdio da je reč o propustima u bibliografiji.

Gutenberg je bio zvezda u usponu nemačke političke scene, jedan od ključnih ministara u vladi Angele Merkel i potencijalni budući kancelar. Analitičari ocenjuju da bi njegova ostavka mogla da nanese štetu ugledu i same kancelarke, javlja BBC.

  • 02.03.2011 06:42
    Naši to ipak perfidnije rade. Oni se na vreme prebace u politiku i tu zaradjuju ogromne novce. Zatim plate jadnim i doktorima po univerzitetima da im za sitne novce izrade disertaciju, i evo vajnih doktora iz politike. Kao pomenuti, a ima ih još. Samo pogledajte kako uspevaju posle tolikog "danonoćnog" angažovanja "za narod" još pišu doktorske...
  • Scotch Bonnet

    01.03.2011 21:17
    Suster
    Ih, doktorat, pazi boga ti. Ovaj je Gutenberg je suster za Velju Ilica.
  • mr

    01.03.2011 15:10
    greške u "bibliografiji"
    da li naši imaju bibliografiju, ili sve pročitano pripisuju sebi :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet