Sapatero: Maršalov plan za arapske zemlje

Španski premijer Hose Luis Rodriges Sapatero pozvao je danas svetske sile da naprave neku vrstu "Maršalovog plana" kako bi pomogle arapskim zemljama na putu ka demokratiji.

Španski premijer Hose Luis Rodriges Sapatero pozvao je danas svetske sile da naprave neku vrstu "Maršalovog plana" kako bi pomogle arapskim zemljama na putu ka demokratiji. "Treba da sačekamo i vidimo kakav kapacitet za oporavak imaju zemlje poput Tunisa", rekao je Sapatero.

Španski premijer je istakao da treba da se prati politička situacija u ovim zemljama i da se sačeka da njihove privrede ponovo počnu da funkcionišu. "Promena u severnoj Africi i širom arapskog sveta trebalo bi da primora medjunarodnu zajednicu da počne operaciju finansijske pomoći i razvije 'Maršalov plan' za ove zemlje", rekao je Sapatero.

SAD su "Maršalov plan" napravile 1947. godine u cilju obnove zapadne Evrope, nakon Drugog svetskog rata. Taj plan, čiji je zvaničan naziv bio Program evropske obnove, ime je dobio po svom tvorcu, američkom državnom sekretaru Džordžu Maršalu, a na snazi je bio do 1951. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.