VIDEO: Još traje spasavanje dečaka koji je upao u bunar širok 25 cm

Pripadnici španske službe za vanredne situacije i dalje pokušavaju da spasu dvogodišnjeg dečaka koji je u nedelju posle podne upao u uzan i dubok bunar.
Dečak, po imenu Hulen, viđen je kako upada u bunar dok je s porodicom šetao privatnim imanjem u Totalanu, kod Malage na jugu Španije, rekao je medijima njegov otac.
 
Spasioci ne mogu da uđu u bunar jer je širok svega 25 centimetara, a veruje se da je dubok više od 100 metara.
 
Među krhotinama koje su spasioci izvukli iz bunara pronađena je kosa, a DNK analizom potvrđeno je da pripada dečaku. Do sada nisu registrovani znaci života. 
 
Meštani su u sredu organizovali bdenje u znak podrške dečakovoj porodici, a mnogi su nosili improvizovane plakate s porukama "Cela Španija je uz vas" i "Šaljemo vam svoju snagu".
 
Spasioci koriste kamere u pokušaju da lociraju mališana, ali kažu da je pristup veoma težak jer zemlja delimično blokira bunar. 
 
Španska policija je saopštila da su zaposleni u jednoj švedskoj kompaniji, koja je pre više od sedam godina pomogla da se lociraju i spasu 33 čileanska rudara nakon što su 69 dana proveli ispod zemlje, stigli u utorak kako bi pomogli u spasavanju dečaka. Razmatra se mogućnost prokopavanja alternativnih kanala do dna bunara, a zvaničnici su saopštili da rade na prokopavanju tunela u blizini bunara. 
 
Bunar, koji je previše uzan da bi u njega mogla da uđe odrasla osoba, iskopan je pre mesec dana, tokom radova na istraživanju vode, a nakon toga nije pokriven niti zaštićen. 
 
Ranije je saopšteno da su vatrogasci uz pomoć robota-kamere u ponedeljak pronašli kesicu sa bombonama koju je dečak držao u ruci kada je nestao. Kesica je nađena na dubini od 75 metara, a spasioci nisu mogli da opremu spuste niže.
 
  • Student

    17.01.2019 13:40
    Nek im Bog pomogne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet