Stotine taksija blokiralo saobraćaj u Madridu i Barseloni

Stotine taksija blokira saobraćaj u Madridu i Barseloni jer vozači zahtevaju strože propise za kompanije za prevoz po pozivu putem mobilnih aplikacija.
Stotine taksija blokiralo saobraćaj u Madridu i Barseloni
Foto: Pixabay
Taksisti u španskoj prestonici počeli su u ponedeljak u zoru štrajk na neodređeni vremenski rok, javlja agencija AP. 
 
Njihovi lideri su rekli nakon sastanka sa gradskim zvaničnicima da su razgovori o okončanju spora završeni neuspešno i da će se protest nastaviti. 
 
U Barseloni, taksisti demonstriraju ispred zgrade katalonskog regionalnog parlamenta i gomilaju vozila na kružnom toku u centru grada, što je dovelo da saobraćajnog haosa. 
 
Španski vozači taksija optužuju rivalske taksi kompanije, koje pružaju usluge na poziv putem mobilnih aplikacija, za nelojalnu konkurenciju jer za njih, kako kažu, ne važe isti propisi i cene. 
 
Policija je u stanju pripravnosti nakon što su prethodne demonstracije taksista rezultirale napadima na vozila kompanija koje posluju na bazi poziva preko internet platformi, kao što je Uber, dodaje američka agencija.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet