U rusku školu doveli kriminalce da deci pričaju o opasnostima homoseksualnosti

Škola na dalekom istoku Rusije je pod istragom nakon tvrdnji roditelja da su lokalni kriminalci učenicima govorili o opasnostima homoseksualnosti pred salom punom tinejdžera, piše Radio slobodna Evropa.
U rusku školu doveli kriminalce da deci pričaju o opasnostima homoseksualnosti
Foto: Pixabay (ilustracija)
Za predavanje, koje se navodno desilo 22. januara u selu Pervomajskoje, saznalo se nakon što je jedan roditelj postavio dugu anonimnu objavu na ruski onlajn forum Pikabu.
 
Prema objavi, bivši direktor škole, a sada starešina sela, pozvao je grupu muškaraca koji su u regionu poznati po kriminalnim aktivnostima, da održe predavanje u školi, i naredio učiteljima da dečake od petog do sedmog razreda okupe u glavnoj sali.
 
Ovi muškarci su navodno objasnili pravila ponašanja u svetu kriminala i upozorili decu kakva sudbina u zatvoru očekuje one koji se upuštaju u seksualne odnose sa drugim muškarcima. Dečacima je rečeno da o ovom predavanju ne govore svojim roditeljima.
 
"Zašto razbojnicima daju pravo da korumpiraju našu decu i za sebe odgajaju novu generaciju razbojnika", pisalo je u objavi, koja je podeljena hiljadama puta.
 
U narednoj objavi, anonimni roditelj piše o tome da je starešina sela, Aleksandr Uhabotin, sledećeg dana održao sastanak sa direktorom škole, lokalnim policajcem, i jednim brojem roditelja i dece. Objasnio je da muškarci koji su pozvani da održe predavanje nisu povezani sa kriminalnim miljeom, kako stoji u objavi, i zamolio roditelje da "ne iznose prljavi veš sela".
 
Iste večeri, regionalna kancelarija tužioca započela je istragu o incidentu, objavljujući izjavu o predavanju u kojoj je opisano predavanje održano "vulgarnim jezikom".
 
Uhabotin, koji je bio direktor škole deset godina i čiji je sin tamo učenik, rekao je lokalnom portalu Primamedia 23. januara da je organizovao predavanje kao odgovor na nekoliko incidenata seksualnog zlostavljanja među dečacima u školi, u pokušaju da ih edukuje o opasnostima istopolnih odnosa.
 
Muškarci koje je pozvao su zamoljeni da obave "muški razgovor" sa decom nakon što je grupa dece maltretirala dečaka iz petog razreda i pokušala sve to da snimi.
 
"Počeli smo od činjenice da je Bog kreirao muškarca i ženu", rekao je Uhabotin o predavanju. "Mnoge zemlje zagovaraju gej parade i netradicionalne odnose, ali ovo je Rusija, i mi imamo svoje tradicije. Deca ovih dana rade svašta, i pod uticajem su interneta, gde mogu da vide mnogo loših stvari."
 
Predavanja poput onog održanog u selu Pervomajskoje su postala česta pojava u Rusiji, gde se deci redovno govori o opasnostima zapadne kulture i nedopustivosti učestvovanja u bilo kakvim protestima koji zagovaraju suprotno, prenosi Radio slobodna Evropa.
 
Deca se ne suzdržavaju od "iznošenja prljavog veša", jer često ova predavanja prenose uživo preko interneta. Ali čini se da su kriminalci retko deo ove preventivne edukativne kampanje, niti je kriminalno podzemlje njihova česta tema – ukoliko se ne radi o igranju uloga.
 
U novembru su tužioci u Murmansku počeli da istražuju da li je regionalno Ministarstvo unutrašnjih poslova prekršilo zakon nakon što su objavljene fotografije sa sajma poslova u organizaciji ministarstva, na kojima su deca obučena u zatvorske kombinezone. Objava o ovom događaju na veb stranici Ministarstva unutrašnjih poslova naknadno je uređena i uvredljive fotografije su uklonjene.
  • Milan

    28.01.2019 14:41
    Tako tipično
    Ništa neobično za konzervativne desničare i "narodnjake". Njima su narkodileri i ostali kriminalci mnogo bliži nego "obični" ljudi liberalnih shvatanja, o raznim "alternativcima" da ne govorim, a homoseksualci su im iz nekog razloga na vrhu liste neprijatelja.
  • /

    28.01.2019 08:11
    /
    a jes tradicija po cajkovskom ili ejzenstajnu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet