Američki guverner se izvinio zbog stare rasističke fotografije

Demokratski guverner Virdžinije Ralf Nortam priznao je da se nalazi na rasističkoj fotografiji iz studentskog albuma iz 1984. godine, te naglasio da mu je zbog toga "iskreno žao".
"Danas je jedna internet stranica objavila moju fotografiju iz studentskog albuma medicinskog fakulteta iz 1984. godine, gde sam maskiran na rasistički i uvredljiv način", napisao je guverner u saopštenju. Na fotografiji je imao oko 25 godina.
 
Rekao je da mu je "iskreno žao" zbog odluke da se maskira na taj način, te zbog štete koju je prouzrokovao i tada i danas. "Prihvatam odgovornost za moje nekadašnje postupke i spreman sam raditi kako bih ponovno zadobio vaše poverenje", poručio je građanima.
 
Afroamerički političari u Virdžiniji nazvali su fotografiju "odvratnom", a republikanci su odmah zatražili ostavku Ralfa Nortama. Dve osobe nalaze se na fotografiji koju su objavili različiti američki mediji, jedan u beloj odori Kju Klukd Klana, a drugi s licem obojenim u crnu boju. 
 
Guverner nije precizirao koja je od te dve osobe na fotografiji on, ali je kazao da je ona "zaista rastistička i uvredljiva".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet