Sahrana fudbalera Sale u subotu u Argentini

Argentinski fudbaler Emilijano Sala, koji je tragično izgubio život u padu aviona prošlog meseca, biće sahranjen u subotu, u rodnom Progresu.
Privatni avion u kojem je bio Sala nestao je 21. januara, samo dva dana pošto je prešao za 15 miliona funti iz Nanta u Kardif. Pored njega, u avionu je bio samo pilot Dejvid Iborson, a u trenutku pada nalazio se iznad Lamanša.
 
Salino telo je pronađeno u olupini aviona 7. februara, dok se Ibotson i dalje vodi kao nestao. Porodica argentinskog fudbalera finansirala je dodatnu potragu za njim, a trenutno se skupljaju dodatne finansije u pokušaju da se nađe i telo pilota.
 
Kardif je u petak objavio da će menadžer Nil Vornok i izvršni direktor Ken Ču prisustvovati sahrani u provinciji Santa Fe. Nant, u čije redove je Sala stigao iz Bordoa u leto 2015. i na 120 utakmica postigao 42 gola, predstavljaće defanzivac Nikola Paloa i generalni sekretar Loik Moran.
 
Sahrani će prethoditi javno bdenje, koje će trajati nekoliko sati, u sali fudbalskog kluba San Martin de Progreso, u kojem je Sala ponikao. "Čekamo te… Kao prvog dana kada si otišao, ali sada da bi ostao sa nama zauvek. Otišao si i postao si primer svima. Zauvek ćeš biti u našim srcima", stoji u poruci kluba San Martin de Progreso na Fejsbuku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet