Tri meseca od početka protesta Žutih prsluka

Nekoliko hiljada pripadnika "žutih prsluka" okupilo se danas u Parizu i drugim gradovima u Francuskoj gde obeležavaju tri meseca od početka protesta protiv politike predsednika Francuske Emanuela Makrona.
U Parizu se okupilo nekoliko hiljada ljudi koji su mirno prošetali avenijom Jelisejskih polja. U Strazburu se okupilo oko 100 ljudi, a u Nici oko 50.
 
Na protestima prošle subote bilo je 51.400 ljudi, što je znatno manje u odnosu na prethodne subote.
 
Prema anketi koju je prenela televizija BFMTV, prvi put od početka protesta 17. novembra, 56 odsto ispitanih Francuza reklo je da bi protesti trebalo da prestanu.
 
Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da će biti upućeno pojačanje na pojedinim mestima u Parizu.
  • Beda I glad

    16.02.2019 21:03
    Sos
    I Francuzi imaju vucica :/

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.