Severna Makedonija i Grčka dogovorile smanjenje cena rominga

Severna Makedonija i Grčka su u Skoplju dogovorile međusobno smanjenje cena roming usluga u mobilnoj telefoniji i da to počne pre letnje sezone.
Severna Makedonija i Grčka dogovorile smanjenje cena rominga
Foto: Pixabay
Memorandum o razumevanju za smanjenje cena roming usluga potpisali su makedonski ministar za informatičko društvo Damjan Mančevski i grčki ministar telekomunikacija Nikos Papas.
 
Mančevski je rekao da se tim dokumetom predviđa "dinamično smanjenje cena roming usluga sa ciljem da dođu na nivo koji je važio u EU pre nego što se uvede princip roming kao kod kuće". "Želimo da pre početka letnje sezone imamo smanjenje cene prenosa podataka (interneta u romingu) što će omogućiti građanima dva zemlje da ovog leta osete korist (Prepanskog) dogovora. Sledeći korak je potpuno ukidanje rominga", rekao je on. 
 
Prema rečima Mančevskog, kod dinamike koja je utvrđena za potpuno ukidanje cena u romingu ostavljeno je malo više prosotora kako bi se izjednačilo sa dinamikom ukidanja romiga sa zemljama Zapadnog Balkana, što znači do 2021. godine. 
 
Memorandum o razumevanju koji su potpisali Mančevski i Papas je prvi bilateralni dokument dve susedne zemje nakon potpisivanja Prespanskog dogovora kojim je rešen višedecenijski spor oko imena.
  • Marinko

    19.02.2019 19:17
    Dobar marketinški potez
    Ovo je dobar marketinški potez, koji će goditi svim Makedoncima što letuju u Grčkoj. Tako će se lakše progutati promena imena. Slično bi trebala da uradi i Srbija, recimo da preko mts omogući besplatno gledanje farme i parova kada jednom prodamo Kosovo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.