Austrija: Srpska narko-banda osuđena na ukupno 75 godina zatvora

Sud u Beču proglasio je krivim 21 optuženog u postupku vođenom protiv srpske narko–bande za uzgajanje i prodaju narkotika.
Austrija: Srpska narko-banda osuđena na ukupno 75 godina zatvora
Foto: Pixabay
Jedan od advokata osuđenih Slaviša Žeželj smatra da su izrečene kazne preterane s ciljem da se uputi poruka narko-mafiji da su kazne u ovoj zemlji rigorozne.
 
Grupa je osuđena na ukupno 75 godina zatvora. Oni su najpre bili optuženi za uzgoj pola tone marihuane, ali je presuda ipak doneta na osnovu znatno manje količine.
 
Austrijska policija u trag ovoj grupi je ušla na osnovu informacija dobijenih od srpske policije, a opsežno praćenje vodilo je krajem maja prošle godine do akcije hapšenja i otkrića plantaža.
 
Glavni optuženi, koji je rukovodio sa deset plantaža kanabisa, osuđen je samo za dve plantaže i dobio je kaznu od pet godina zatvora.
 
Najduža kazna izrečena je "glavnom električaru", koji je održavao sisteme i koji je vodio detaljni dnevnik o svojim aktivnostima. Stavljajući ga na raspolaganje policiji, dobio je, pošto je priznao krivična dela, najdužu kaznu u trajanju od sedam i po godina.
 
Banda je u Austriju dovodila, za uzgoj kanabisa, baštovane iz Srbije, kojima je dala velike plate, a koji su dobili sada kaznu u trajanju do dve do tri i po godine zatvora.
 
Među optuženima je bila i jedna žena koja je tvrdila da je samo zbog ljubavi dospela do jedne plantaže, jer je tamo čistila i kuvala svom partneru, a rekla da nikada nije imala dodir sa marihuanom. Ona je dobila četiri godine zatvora, jer sudija nije poverovao u njenu priču.
 
"Smatram da je sud izrekao drakonske kazne. Vođe klada dobile su pet godina, a žena koja je bila ljubavnica jednog od njih, i koja je sa njim zatrudnela i u zatvoru rodila dete, dobila je čak četiri godina zatvora. Kazne su neproporcionalne", kaže Žeželj.
 
Kazao je da se ne slaže sa presudom i da razmišlja o ulaganju žalbe.
 
Prema njegovim rečima, kazna izrečena ženi je posebno teška, jer će joj, pošto je kazna duža od tri godine, vlasti oduzeti dete.
  • prolaznik

    20.02.2019 20:57
    U Srbiji bi eventualno dobili nanogicu.
  • Ugh

    20.02.2019 14:51
    Sirili srpstvo po Evropi .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet