Prošle godine u avionskim nesrećama poginule 523 osobe, godinu dana ranije 19

Broj poginulih osoba u komercijalnom avio prevozu iznosio je 523 u 2018, za razliku od 19 osoba prethodne godine koja je bila rekordna po pitanju sigurnosti letova, saopštio je Međunarodni savez za avio prevoz (IATA).
 Prošle godine u avionskim nesrećama poginule 523 osobe, godinu dana ranije 19
Foto: Pixabay
Dok je razlika u broju žrtava znatna, stopa avionskih nesreća se tek blago povisila, sa 1,11 nesreća na milion letova u 2017. na 1,35 prošle godine. 
 
Međutim, prošlogodišnja stopa nesreća je bila ispod stope od 1,79 na miliona letova koja je zabeležena u poslednjih pet godina, naglasio je savez avio prevoznika u Ženevi. 
 
Najveće avio nesreće u 2018. uključuju pad aviona Lion Air u Javansko more, pri čemu je poginulo 189 osoba, zatim avion kompanije Cubana de Aviacion koji se srušio na Kubi kada je poginulo više od 100 osoba, i nesreću aviona kompanije Saratov u kojoj je poginula 71 osoba blizu Moskve. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet