Hrvatska: Protest podržale i žene

Još jedan u nizu antivladinih protesta u Zagrebu organizovanih preko društvene mreže Fejsbuk, završen je bez incidenata.
Još jedan u nizu antivladinih protesta u Zagrebu organizovanih preko društvene mreže Fejsbuk, završen je bez incidenata.

Na protestu je sinoć bilo više hiljada demonstranata, a protekao je u znaku Dana žena jer su ga podržale radnice propale tekstilne firme "Kamensko", koje su prošle godine štrajkovale glađu zbog neisplaćenih plata, a većina od njih je sada nezaposlena.

Tokom troipočasovne protestne šetnje demonostranti, kojih je prema procenama  bilo i do 8.000, obišli su sedište "Kamenskog", kao i vladajuće Hrvatske demokratske zajednice, gde su policajcima koji su čuvali zgradu te stranke delili bombone. Protestovalo se i ispred zgrade u kojoj živi funkcioner HDZ-a Vladimir Šeks, kao i ministar unutrašnjih poslova Tomislav Karamarko, a demonstranti su povicima tražili njegovu ostavku.
Tokom protestne šetnje obišli su i sedišta opozicionih Socijaldemokratske partije i Hrvatske narodne stranke gde su uzvikivali "Nećemo ni vas".

Za razliku od ranijih protesta, demonstranti su za prvo odredište protestne šetnje, umesto sedišta vlade, izabrali zgradu firme "Kamensko", a do tamo su ih s Cvetnog trga, gde je skup počeo, predvodile radnice te firme. Neki od najupečatljivijih transparenata tokom skupa bili su "Na Dan žena u Hrvatskoj ima 180.000 nezaposlenih žena" i "Propustite žene napred - 100 godina Međunarodnog dana žena", a demonostranti su uzvikivali "Žene na ulice", "Svi na ulice", "Hoćemo raditi", "Hoćemo izbore", "HDZ lopovi".

Među transparentima su bili i "Jedini uspesi HDZ režima-nezaposlenost, nepotizam, spoljni dug, kriminal", "HDZ i vlada, nula bodova", "Kad srce kaže proleće, kaže izbori", kao i više hrvatskih zastava, ali i onih na kojima piše "Volim Hrvatsku, ne EU". Antivladin skup održan je sinoć i u Rijeci gde je protestovalo nekoliko stotina građana.

Protestima se traži ostavka vlade premijerke Jadranke Kosor, rapisivanje novih izbora, ali i borba protiv korupcije i kriminala.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.