Londonska berza otpušta 250 radnika pred Bregzit

Londonska berza (LSE) najavila je da će otpustiti 250 radnika u ovoj godini, u sklopu priprema za izlazak Britanije iz Evropske unije.
Londonska berza otpušta 250 radnika pred Bregzit
Foto: Pixabay
Odluku o otpuštanjima, čiji je cilj ostvarivanje godišnje uštede od 30 miliona funti, saopštio je novi direktor berze Dejvid Švimer, koji je na tu funkciju stupio u avgustu prošle godine.
 
"Jako smo dobro pripremljeni za sve scenarije Bregzita. Očekujemo da će mogućnosti za rast na međunarodnom nivou neutralisati eventualne nepovoljne trendove na tržištu u 2019. godini", rekao je Švimer. 
 
Londonska berza, kako je saopšteno, međutim neće uspeti da ostvari ciljanu profitnu maržu za ovu godinu od oko 55 odsto, s obzirom na planiranu kapitalnu potrošnju. 
 
Otpuštanja će zahvatiti sve delove poslovanja, a fokusiraće se na smanjenje dupliranih radnih mesta, istakao je Švimer. 
 
"Svi delovi grupe, uključujući one za koje se procenjuje da će biti najteže pogođeni Bregzitom, poput kliringa, i dalje dobro posluju, bez promena u tržišnoj poziciji", naglašava direktor. 
 
Panevropska trgovinska platforma Londonske berze, Turquoise, aplicirala je nedavno za dobijanje dozvole za otvaranje svog centra u Amsterdamu koji bi nakon Bregzita trebalo da pruža usluge klijentima u EU. Švimer očekuje da će holandski regulatori uskoro odobriti njihov zahtev. 
 
"U slučaju da Britanija sa EU postigne dogovor o tranzicionom periodu, trgovanje deonicama čije su cene iskazane u evrima i dalje će biti u Londonu", dodaje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.