Na aerodromu Šeremetjevo u prtljagu diplomate SAD nađena granata

Deaktivirana minobacačka granata pronađena je u prtljagu američkog diplomate zaposlenog u Ambasadi SAD u Moskvi.
Na aerodromu Šeremetjevo u prtljagu diplomate SAD nađena granata
Foto: Pixabay
Moskva je incident nazvala "provokacijom".
 
Tokom pretresa na moskovskom aerodromu Šeremetjevo, "objekat nalik na granatu je pronađen u prtljagu zaposlenog u američkoj ambasadi", prenela je agencija RIA Novosti reči izvora iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije. Taj izvor je naveo da su demineri potvrdili da je reč o "granati s detonatorom, ali bez eksploziva".
 
"Čini se da SAD pokušavaju da testiraju pouzdanost ruske bezbednosti ne samo spolja, redovno organizujući provokativne upade ratnih brodova i aviona u blizini naših granica, već i iznutra. I to mešajući zaposlene u ambasadi", navelo je MSP Rusije.
 
Prema navodima ministarstva, diplomata je povezan s američkom vojskom i rekao je da je prenosio granatu "za ličnu kolekciju".
 
Pošto je propustio svoj let, tom diplomati je dozvoljeno da ode u Njujork, ali bez granate.
 
Moskva je saopštila da je informisala američku ambasadu o incidentu i da očekuje objašnjenje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.