Bivši direktor policije Mitko Čavkov pritvoren zbog planiranja bekstva

Bivši direktor makedonske policije Mitko Čavkov uhapšen je večeras i odveden u pritvor u Istražni zatvor "Skoplje" na zahtev Tužilaštva za organizovani kriminal.
 Bivši direktor policije Mitko Čavkov pritvoren zbog planiranja bekstva
Foto: Pixabay
Skopski krivični sud je Čavkovu odredio pritvor od 30 dana zbog toga što je, prema tom tužilaštvu, bivši direktor policije kome se sudi za učestvovanje u događajima vezanim za nasilni upad u makedonski parlament u aprilu 2017, planirao da beži.
 
"Po dobijenim operativnim saznajima i zbog straha da će optuženi pobeći i kriti se da bi bi izbegao krivičnu odgovornost Tužilaštvo je zatražilo od suda da mu odredi pritvor", rekli su u Tužilaštvu za organizovani kriminal Severne Makdonije.
 
Presuda u sudskom procesu za nasilni upad u makedonski parlament, u kome je 17 osoba optuženo za ugrožavanje ustavnog poretka, trebalo bi da bude objavljena u petak, a Čavkovu, ukoliko bude osuđen, preti kazna od najmanje 10 godina zatvora.
 
Bivši ministar unutrašnjih poslova i direktor policije u vrema nasilja u parlamentu, Mitko Čavkov, već je bio u pritvoru zbog istog slučaja popularno nazvanog "27. april" i "krvavi četvrtak", ali je, prošle godine u aprilu, pušten da se brani sa slobode uz kauciju plaćenu imovinom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.