Dodik zaposlio Kusturicu kao savetnika, plata 1.000 evra

Režiser Emir Kusturica zaposlen je kao savetnik predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, čime je Dodik ispunio svoje obećanje dato posle izbora.
Dodik zaposlio Kusturicu kao savetnika, plata 1.000 evra
Foto: Medija centar Beograd
Nakon što je portal Klix.ba otvoreno kritikovao članove Predsedništva BiH zbog toga što nisu javno objavili imena zaposlenih savetnika, Dodik je na zvaničnoj web stranici kolektivnog šefa države objavio imena svojih najbiližih saradnika.
 
Dodik je ispunio obećanje koje je dao nakon što je izabran za člana Predsedništva Bosne i Hercegovine, te je u svom kabinetu kao savetnika zaposlio režisera Emira Kusturicu.
 
Kusturica je tako ostvario pravo da iz džepova građana Bosne i Hercegovine, u skladu sa Zakonom o platama i naknadama u institucijama BiH, mesečno prima oko 2.100 KM (1073 evra).
 
U Dodikovom kabinetu zaposleno je ukupno 11 savetnika i jedan šef kabineta. Kao savetnici, a za koje nije navedena oblast iz koje savetuju Dodika, navedeni su Emir Kusturica, Nina Sajić, Biljana Bokić, Boško Tomić i Srđan Perišić.
 
Član Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić i dalje nije objavio koga to građani BiH plaćaju u njegovom kabinetu. Kao najtransparentniji član Predsedništva BiH pokazao se Šefik Džaferović koji je otvoreno kazao kako ga ukupno savetuje šest osoba.
  • Novosadjan

    14.03.2019 15:10
    Koga briga sta stranci rade
  • Limanoid

    13.03.2019 22:56
    Lepo od Dodiga što je uzeo Bošnjaka za savetnika, lep gest tolerancije. Ostaje nada da će ta funkcija doprineti poboljšanju higijenskih navika dotičnog savetnika, kada već takozvana šampon taksa koju naplaćuje u Mokroj Gori nije dala rezultat. Omiljeni režiser para Milošević-Marković uspeva da dokaže da je blizak sa svim političarima koji su na vlasti i da je on persona koja jednostavno ne bira mnogo. Ko je na vlasti, najbolji mu je drug. Pun je lepih odlika i manira, bolje da ne nabrajam više.
  • Kaćanka

    13.03.2019 21:32
    Samo hiljadu....veliko je to ime za tako male pare

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet